Joost uit ‘s-Hertogenbosch

Afval scheiden; natuurlijk vinden mijn vrouw en ik dat belangrijk; voor de wereld én onze kinderen. We hebben een druk leven: allebei een drukke baan, twee kinderen, een huis, een hond. Dus echt veel tijd om met afval scheiden bezig te zijn, is er niet. Toch moest er iets gebeuren, want onze grijze container met restafval puilde iedere twee weken uit.  

Toen we begin van dit jaar de container met oranje deksel kregen, vonden we dit echt wel lastig. Want even praktisch: waar zetten we deze neer? Weer zo’n bakbeest erbij, het lijkt wel een klein milieustraatje in mijn tuin. We besloten deze container in de schuur te zetten; dat paste net.  

In de keuken hebben we voortaan altijd een plastic zak aan de deurklink hangen. Hierin verzamelen we zoveel mogelijk plastic, blik en melkpakken. In het begin was ook dàt een uitdaging. Je bent zo gewend om alles in die grijze container te gooien. Maar toen we het eindelijk een beetje doorhadden, zagen we pas hoeveel plastic afval je eigenlijk produceert met je gezin. En bijvoorbeeld ook die melkpakken; die gaan er ook flink wat doorheen in de week.  

Is die zak vol, dan breng ik hem naar de container. Zo hebben we een systeem.  

Nog iets wat we hebben aangepast, zijn de luiers. We hebben er genoeg met twee kleine kinderen. Eerst gooiden we die gewoon in de grijze container. Super makkelijk maar onze container zat altijd meteen vol én vooral in de zomer vond ik het echt niet fris. Dan zaten we in de tuin en roken we die luiertjes. Nu neem ik gemiddeld 2 x in de week een zak vol luiers mee naar het kinderdagverblijf. Ik breng de kinderen daar toch naar toe. Kleine moeite om dan ook de luiers mee te nemen. Daar staan speciale containers waar ik het afval in kwijt kan. Echt super goed geregeld.  

Dus al met al gaat het best goed. De container voor PBD is iedere drie weken bijna vol. En onze grijze container? Die zit, denk ik, voor 1/3 vol als ik hem aan straat zet. En .. ik moet echt eerlijk bekennen dat ik oplet maar niet een mega scheider ben. Fijn dat we zo met ons gezin toch een bijdrage kunnen leveren aan het milieu én om de kosten in de hand te houden.  

Laatste berichten

Let op je brievenbus

Wil je je PBD toch liever naar een ondergronds brengen? Dan mag je minicontainer weer bij ons inleveren.

Verder lezen
17 juli 2024

Ik ben er blij mee!

Het was even wennen maar ik ben blij met de container met oranje deksel. We scheiden beter en houden veel minder restafval over.

Verder lezen
27 juni 2024

Instinkers

Soms zien we “instinkers” in de container voor PBD. Afval dat daar niet in hoort.

Verder lezen
10 juni 2024

Toch liever naar de ondergrondse?

Wil je je PBD toch liever naar een ondergronds brengen? Dan mag je minicontainer weer bij ons inleveren.

Verder lezen
10 juni 2024

Nieuwe inzameldagen

Vanaf 5 februari 2024 verandert een groot deel van de inzameldagen. Let goed op!

Verder lezen
2 februari 2024

Extra ronde restafval

Tussen 22 januari en 2 februari legen we je grijze container voor restafval een keertje extra.

Verder lezen
8 december 2023